| Autor |
Wiadomość |
Tedy
Użytkownik
|
# Posted: 25 Sier 2011 11:57
Odpowiedz
Ostatnio zauważyłem ,że gdy klęknę na lewe kolano , odczuwam wrażenie szczypania w środku. Natomiast generalnie bólu nie odczuwam , ale coś tam, gdy poruszam noga na boki minimalnie zaboli, ale nie zawsze. Przy schodzeniu po schodach też od czasu do czasu coś poczuję. Ale również nie zawsze. Oczywiście najlepiej udać się do lekarza , ale jak mam tam stać w kolejce , aby ten skierował mnie do specjalisty . Specjalista z kolei skieruje mnie na prześwietlenie,gdzie kolejne kolejki ,czekanie na wyniki. Jazda tam i z powrotem ,następnie znowu do lekarza ,a ten po obejrzeniu zdjęcia powie ; - ja tam nic nie widzę, niech Pan przyjdzie jak będzie bardziej bolało... Ja zaś straciłem mnóstwo czasu ,aby otrzymać dajmy na to taką lub podobną diagnozę. W związku z czym pytam , czy ktoś miał podobny przypadek szczypania w kolanie przy niewielkim nacisku palcem na nie w dolnej jego części ?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 27 Sier 2011 21:48
Odpowiedz
Najlepiej zrobisz jak jednak pójdziesz do lekarza, bo raczej potrzebny ci będzie rezonans magnetyczny kolana, a na to się chwile u nas czeka.
|
Tedy
Użytkownik
|
# Posted: 29 Sier 2011 22:35
Odpowiedz
No właśnie , ta chwila ...
|
Anonim
|
# Posted: 29 Sier 2011 23:00
Odpowiedz
Z dwojga złego lepiej poświęcić tę "chwilę" i mieć pewną diagnozę, bez tego możesz się borykać z tym problemem "dłużą chwilę" i może Ci się pogorszyć. Im wcześniej to załatwisz tym lepiej dla Ciebie. Ja tak kiedyś też zwlekałem bo nie miałem czasu, choć nie chodziło o kolano - nie wyszło mi to na zdrowie i leczenie kosztowało mnie znacznie więcej czasu i pieniędzy.
|
Tedy
Użytkownik
|
# Posted: 29 Sier 2011 23:12
Odpowiedz
Zgadza się. Ale jeszcze poczekam i zobaczę czy będzie się nasilać. A to dlatego , jak większość, unikam wizyt u lekarzy ,choć doskonale zdaje sobie sprawę ,że robię wbrew logice ... Dzięki też , za słuszną poradę. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
|