| Autor |
Wiadomość |
goralka
Użytkownik
|
# Posted: 13 Lis 2011 19:48
Odpowiedz
Czy każdy ból głowy można zaliczyć do migreny? Mam często bóle głowy, zaburzenia wzroku, i nudnosci. Takie bóle zdarzają sie dwa razy w miesiącu i taki ból trwa oko 3dni. Wim, tyle że migrena jest dziedziczna. Moja mama choruje na migrene, Czy ja moglam odziedziczyć po niej migrenę?
|
|
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 13 Lis 2011 20:13
Odpowiedz
Proszę zapoznać się z treścią artykułów: - Migrena oraz - Bóle głowy
|
goralka
Użytkownik
|
# Posted: 14 Lis 2011 14:54
Odpowiedz
Dziękuję na pewno skorzystam z tego. Chcialam się dowiedzieć , czy moje dziecko może odziedziczyć po mnie migrenę?
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 14 Lis 2011 18:23
Odpowiedz
Wnioskując po tabeli, powiązanie rodzinne w przypadku migreny jest duże, więc prawdopodobieństwo że Pani dziecko będzie się borykać z tym problemem rośnie, ale niczego nie przesądza. Moja mama na przykład cierpi na migreny, a u mnie bóle głowy w żadnej postaci nie występują.
|
gorolka
|
# Posted: 15 Lis 2011 10:03
Odpowiedz
Nie chciałabym, żeby moje dziecko chorowało na migrenę, zresztą która matka by tego chciała. Robiłam rezonans , bo było podejrzenie guz mózgu, ale na szczęscie to nie to. I od lekarza nic nie dowiedzialam sie co mi dolega. Pomysłałam, że to na pewno migrena. Ale nie stwierdzona przez lekarza. Teraz nie wiem jakie mogę jeszcze badania wykonać..
|
Anonim
|
# Posted: 7 Gru 2011 14:41
Odpowiedz
Zadna matka nie chcialaby , aby jej dxiecko cierpiało. Ale na to nie sposobu.
|
gorolka
|
# Posted: 7 Gru 2011 14:50
Odpowiedz
Mam 3 siostry i wszystkie mają migrenę. A po za nimi nikt u mnie nie chorował na migrenę. I skąd to się wzieło? A ja nie choruję.
|
|
|
gorolka
|
# Posted: 7 Gru 2011 14:52
Odpowiedz
Tu się z Tobą zgodzę. Nie mam na to wpływu.
|
Anonim
|
# Posted: 7 Gru 2011 14:54
Odpowiedz
Ktoś pierwszy musi zachorować..
|