| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 15 Sier 2007 07:52
Odpowiedz
Moja cera jest naprawdę sucha. Jednocześnie na czole mam problem z zaskórniakami i innymi krostami. Stosowanie preparatów anytrądzikowych jeszcze bardziej wysusza moją skórę, o mydle już nie wspominając. Jak mam wyleczyć trądzik i jednocześnie zbytnio nie wysuszać skóry, która i tak jest już bardzo sucha?
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 17 Sier 2007 04:03
Odpowiedz
Leczeniem trądziku powinien zająć się lekarz dermatolog, uwzględniając nasilenie i przebieg choroby. Dermatolog będzie umiał prawidłowo ocenić, czy w danej postaci trądziku wystarczy leczenie miejscowe, jakimi preparatami należy przeprowadzić leczenie, czy należy włączyć preparaty o działaniu ogólnym. Celem takiej terapii jest unormowanie produkcji łoju (ale nie odtłuszczenie skóry), zapobieganie reakcjom zapalnym i tworzeniu się ewentualnych blizn, usuwanie zaskórników i zapewnienie odpowiedniego poziomu nawilżenia skóry.
Wyczerpująco temat omówiony jest w artykule:
http://zdrowie.flink.pl/tradzik.php
|
karols
|
# Posted: 28 Sty 2011 13:35
Odpowiedz
Powinieneś zrobić dwie rzeczy. Po pierwsze musisz kupić krem nawilżający do skóry, a po drugie jakiś preparat pozwalający pozbyć się trądziku. W pierwszym przypadku nie wiem co ci polecić. Na rynku jest tak duży wybór kremów, że bez trudu coś znajdziesz. Jeśli natomiast chodzi o środki na trądzik to radzę kupić maść acne derm. Sam ją stosowałem gdy miałem trądzik i pomogła. Oczywiście nie od razu, na efekty trzeba trochę poczekać. Maść kupowałem w aptece za grosze w łódzkiej manufakturze i miała wówczas bardzo dobrą cenę
|
kwiatLilii
Użytkownik
|
# Posted: 23 Lut 2011 08:40
Odpowiedz
Ale ja wiem co poradzić w pierwszym przypadku :) Więc się uzupełniamy radami Karlosie :) Bardzo dobrym kremem nawilżającym jest propozycja Siquens. Jest to dermokosmetyk ( a więc przetestowany dermatologicznie, nie zawiera parabenów ani parafiny), który można nabyć w aptece. Wyróżnia się na tle innych kosmetyków tym, że nawilża skórę nie tylko zaraz po tym jak nałoży się go na cerę, ale przez cały dzień. To dzięki zastosowanej w niej formule mikrocząsteczek, których część wnika po nałożeniu kremu, a pozostała część uwalnia się wraz z upływem czasu.
|
Anonim
|
# Posted: 30 Maj 2011 22:48
Odpowiedz
A ja mogę polecić taką kombinację.
Na noc co dwa dni Epiduo cienką warstwę. Wieczorem umyć twarz emulsją Cetaphil bez użycia wody a następnie zastosować Cetaphil Dermoprotektor - działa nawilżająco i wspomaga działanie maści przeciw trądzikowej. Rano buzię przemyć ponownie i krem nawilżający np.ziajki.
U mnie działa. Tylko Epiduo jest na receptę więc najpierw trzeba się wybrać do lekarza.
|