| Autor |
Wiadomość |
Pintol
|
# Posted: 26 Gru 2011 13:04
Odpowiedz
Witam W Kwietniu dowiedziałem się że mam Alergie na Kurz i Roztocza, na trawe, jakieś tam drzewa itd, lekarz przepisał mi jakieś tam tabletki na recepte które starczyły mi na 2 miesiące. Z braku czasu i tego że siedze zagranicą łykam tabletki które można kupić w aptece bez recepty. Są to Alerzina czy Allertec WZF po 1 tabletce dziennie tak jak w ulotce.
Chciałem się dowiedzieć czy moge zażywać te tabletki taki długi czas, czy szkodzi to mojemu organizmowi, czy moge się od tego uzależnić itd? Wsumie to od wakacji je łykam czy nawet dłużej
|
|
|
kika
|
# Posted: 28 Gru 2011 18:53
Odpowiedz
czy może wystąpić alergia na asamax-leku na zapalenie jelit?
|
Anonim
|
# Posted: 28 Gru 2011 19:28
Odpowiedz
Nie znam tego leku, ale chyba każdy może powodować jakieś działania niepożądane, w przypadku wystąpienia których należy się skontaktować z lekarzem. Przeczytaj ulotkę, tam zwykle są opisane takie sytuacje.
|
truskawa123
Użytkownik
|
# Posted: 13 Kwi 2012 16:31
Odpowiedz
hej, Ja tez łykałam tabletki na alergie bralam zyrtec w talbietkach i po jakims czasie zaczelam odczuwac zmeczenie wieksze i sennosc. Potem po dluzszym lykaniu zaczal bolec mnie zolądek od tebletek i zaczelam uzywac lekow miejscowych. Teraz stosuje allergodil i jest okej.
Nie wiem, może ty kup sobie jakieś leki osłonowe na zolądek jak siedzisz zagranica i masz ograniczona mozliwosc wyboru innych lekow. Oslonowo dzala np. acidolac czy nutrilac.
|