Rybka_55
Użytkownik
|
# Posted: 30 Gru 2011 00:57
Odpowiedz
Po przebytym zapaleniu węzłów chłonnych lekarz wysłał mnie na badania z których wynika, że mam ob-18 i cholesterol całkowity 255(reszta jest w normie), ale często miewam zgagę. Mam 56 lat i właśnie w trakcie tej choroby wreszcie przestałem palić, a to oznacza lepszy apetyt (trochę przytyłem) i może stąd takie wyniki. Niepokoi mnie pieprzyk, który mam na brzuchu- do początku choroby był wielkości 1mm w kolorze brązowym- stał się czarny i odstający na tyle, że niechcący go zerwałem. Jakiś czas był spokój, aż pojawił się ponownie lecz już 3 razy większy z czerwoną otoczką wyrasta ze skóry, która boli, gdy się go naciśnie. Może te wyniki i ten pieprzyk mają ze sobą związek?
|
Lymphados
|
# Posted: 31 Gru 2011 14:10
Odpowiedz
ten pieprzyk to moze być niegroźna brodawka łojotokowa, więc nie ma co się martwic na zapas, ale warto pokazać to dermatologowi - dermatolodzy w przychodniach publicznych przyjmują za darmo bez skierowania od lekarza rodzinnego. Cholesterol trochę podwyższony (norma do 200) trzeba pamietać o diecie i właściwej aktywności fizycznej. OB troszkę podwyższone - moze infekcja? katar? ząb niedoleczony? moze jeszcze nie obnizyło się po zapaleniu węzłów - zwykle dość długo wraca do normy (pytanie jakie było wyjsciowe, na poczatku choroby - moze np. 90, prawda?. Najważniejsze, czy węzły się zmniejszyły i czy nie ma powiekszonych grup węzłowych w innych miejscach ciała - pachwiny, pachy, nadobojczykowe? bo zapalenie pewnie dotyczyło podzuchwowych/szyjnych? tak?
|