Autor |
Wiadomość |
bartek27
Użytkownik
|
# Posted: 19 Mar 2019 22:17
Odpowiedz
Witam, mam 27lat, prowadzę siedzący tryb życia( praca za biurkiem od 6 lat po 8-12 godzin dziennie) i od około miesiąca mam problem z bólem odbytu kiedy siedzę więcej niż 3-4 godziny, ból też powstaje po wypróżnieniu się ale mniejszy, co drugie wypróżnienie na papierze toaletowym widzę krew. Ostatnio też zacząłem ćwiczyć i po ćwiczeniu kiedy spocą mi się te okolice to też występuje delikatny ból. Kiedy siedzę na takiej poduszce (dla ludzi z problemami z hemoroidami) to nie odczuwam bólu mogę tak siedzieć cały czas. Robiłem badanie krwi i OB mam w normie. Czy to są hemoroidy ?
|
|
bartek27
Użytkownik
|
# Posted: 22 Mar 2019 20:32
Odpowiedz
Ktoś może pomóc ?
|
molena
Użytkownik
|
# Posted: 24 Mar 2019 14:04
Odpowiedz
Myślę, że tak, powinieneś iść do proktologa. w Warszawie polecam w Ober Clinic specjalistów, dr Chwaliński godny uwagi, sama korzystam z jego pomocy. Profesjonalne podejście, duża wiedza i doświadczenie. Problemu na pewno nie można bagatelizować, nieleczone hemoroidy bądź leczone źle mogą spowodować poważniejsze problemy.
|
dolores15
Użytkownik
|
# Posted: 28 Kwi 2019 12:07
Odpowiedz
Dobrych proktologów mają w Szpitalu św.Elżbiety. Tam jest zespół doc.Kołodziejczak, który bardzo pomógł mojej cioci. Leczyła sie tam na choroby jelita grubego.
|
Goneria
Użytkownik
|
# Posted: 19 Wrz 2019 13:11
Odpowiedz
Polecam nie olewać sobie sytuacji oraz nie leczyć się samodzielnie. Wiele osób na początku szuka wiadomości w sieci, a potem dopiero idzie do lekarza. Pewnie są to hemoroidy. Choroba bardzo popularna, ale po prostu się o niej nie mowi bo o ile można się przyznać do migreny to do hemoroidów nie za bardzo.
Dobrze byłoby wybrać się albo do lekarza rodzinnego albo do proktologa. Zerknij sobie również na tę stronkę: www.ktomalek.pl/pytania-i-odpowiedzi
Możesz podpytac się na niej farmaceuty, jakie by Ci polecił środki.
|
molena
Użytkownik
|
# Posted: 1 Paź 2019 09:40
Odpowiedz
Obstawiam hemoroidy w takiej sytuacji. Dobry lekarz przede wszystkim. Ja bym się udała do szpitala Mazovia w Warszawie do dr Chwalińskiego. On wykonuje takie zabiegi właśnie. Jest chirurgiem. Można całkowicie usunąć wszystkie zmiany i tak najlepiej myślę. Małe ryzyko nawrotów.
|
chorowitek
Użytkownik
|
# Posted: 27 Paź 2019 21:58
Odpowiedz
Uważam ze trzeba wykonać badania, ja robię w laboratorium diagnostyce teraz możesz skorzystać z bonu za wypełnienie formularza na stronie w laboratorium diagnostyce i zrobić sobie cały pakiet 17 badań w ekstra cenie oraz skorzystać z konsultacji dowiesz się co z twoim zdrowiem .
|
|