| Autor |
Wiadomość |
Ketmia
Użytkownik
|
# Posted: 21 Wrz 2007 06:37
Odpowiedz
Cierpię na dość nietypowe schorzenie... Dotyczy ono mojej całej prawej dolnej kończyny. Jest ona różowo-sina, gdyż w powierzchownej części skóry znajdują się sieci jakichś naczynek. Podobno tą właśnie siecią płynie krew tętnicza. Już się z tym urodziłam i przez większość mojego życia wmawiano mi, że nie można tego wyleczyć. Nikt ponadto nie chcę mieć z tym do czynienia. Różni lekarze bardzo różnie diagnozują tę przypadłość. Słyszałam takie pojęcia jak: zespół Kepplera, naczyniak jamisty itp. Ja jednak ostatecznie zrozumiałam, że jest to malformacja żylna. Nie wiem jaka jest jej przyczyna ani nawet czy tak naprawdę da się z tym coś zrobić. Nie jest to tylko sprawa kosmetyczna, ponieważ niejednokrotnie odczuwam ból - zwłaszcza przy dużym obciążeniu nogi. A w wieku 10 lat wystąpiły żylaki, dlatego noszę pończochę uciskową. Przez fakt, iż moja prawa kończyna była lepiej "odżywiana" przez krew tętniczą, moja noga urosła o 3cm więcej niż lewa i jest szersza od zdrowej. Mogłabym jeszcze długo pisać na ten temat... Ale nie taki jest mój cel.
Chciałabym prosić o wszelaką pomoc, udzielenie porad i o wszelkie wypowiedzi na ten temat.
|
|
|
KRZYSZTOF
|
# Posted: 1 Paź 2007 06:54
Odpowiedz
WITAJ POGADAMY *** usunieto ***
*** notka administratora ***
Forum służy komunikacji, nie widze potrzeby przechodzenia na droge mailowa, dodatkowo taka chec budzi zaniepokojenie, dlatego usunalem mail.
|
Anonim
|
# Posted: 20 Sty 2008 06:05
Odpowiedz
Widzisz ja tez mam ten problem. Mam 14 lat. Miałam 5-6 operacji w tym 2 w Belgi i zastrzyki na te nogę. Tylko że ja mam to na lewej nodze. Te operacje nie pomogły mi duzo, ale coś pomogły. Noga nie jest taka spuchnięta, tyle, że od czasu do casu mam na niej gózy. Nie nosze juz opaski uciskowej, bo chcę żyć jak normalny człowiek. Co ma być to bedzie, nie przejmuje sie tym. Mam dosyć tej nogi, ale o niej nie mysle. Ne nosze krótkich spoiodene. owszem kryje sie, ale nie zwracam juz na nią uwagi.
|
tusia04
|
# Posted: 12 Lut 2008 13:06
Odpowiedz
W Hamburgu jest prof. Loose- on zajmuje się leczeniem malformacji kończyn- moja córka miała u niego miesiąc temu operację.
|
Anonim
|
# Posted: 21 Lut 2008 02:37
Odpowiedz
Witaj Tusiu )4 czy mogłabys podac mi namiary i kontakt do profesora. Czy ta operacje wykonywałaś prywatnie?? Moja malutka ma zajęta całą lewą nóżke , pośladek. Pozdrawiam Danuta Kowalczyk - Cudak cudak1@op.pl
|
Anonim
|
# Posted: 16 Gru 2008 15:27
Odpowiedz
Chciałabym bardzo prosić Tusię o namiary do profesora - moja znajoma od niedawna ma zdiagnozowaną tę chorobę, a ratunku szuka od dziecka. Teraz jest dorosła, unieruchomiona i załamana - bo żaden krajowy lekarz ani klinika nie mogą jej pomóc. Jak kosztowna jest taka operacja? Z góry dziękuję. pozdrawiam! kasia9807@poczta.fm
|
Anonim
|
# Posted: 11 Lis 2009 14:08
Odpowiedz
W Hamburgu pracuję w zespole prof. Loose polscy lekarze wiec kontakt jest bardzo prosty
|
|
|