| Autor |
Wiadomość |
moda dziewczyna
|
# Posted: 27 Wrz 2007 13:44
Odpowiedz
chyba tak zrobie bo czasem nie daje juz rady... mama mowi ze to od lekow ktore biore na arytmie ale to nie od tego bo juz dugo je biore
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 28 Wrz 2007 03:42
Odpowiedz
Nie należy samodzielnie odstawiać leków (!). Leczenie powinno odbywać się pod kontrolą kardiologa (skierowanie do poradni kardiologicznej od lek. rodzinnego). Co do diagnostyki: w diagnostyce chorób serca wykonuje się EKG, zapis holterowski EKG, ECHO serca..
A leczenie: farmakologia. Jeśli nie skuteczna: ablacja.
Ablacja to zabieg wykonywany w pracowni elektrofizjologii, którego celem jest usunięcie z serca ogniska będącego źródłem arytmii.
Szczegóły u kardiologa..
|
moda dziewcyna
|
# Posted: 28 Wrz 2007 12:24
Odpowiedz
heh ja biore oprocz tego metocardu na zaburzenia jeszce hydroxyzynnke w razie ataku czasem pomaga jedna tebletka po 10 mg a czasem nic mi nie pomaga!! ostatnio uzywalam takze naproxenu i nefretiu na bol nerek i kregoslupa!! cyz to mogo spowodowac nasilenie objawow ubocznych!! ostatnio nawet mialam zanik czynnosci w lewej rece tak po prostu czulam jakbym jej nie miala;/ a po za tym w poniedzialek zle sie czulam w szkole serce mi piukotao naprawde szybko poszlam do pielegniarki iokazalo sie ze mam za wysokie cisnienie 170/90 nigdy takiego niie mialam dodam ze nie zdenerwowalam sie niczym! dostalam neospasminke i po 45 minutach cisnienie wrocilo do normy naprawde sie balam!! bo naprawde byo zle teraz czasem mysle co by bylo gdyby pielegniarki nie bylo w szkole bo jej czasemnie ma!!
|
Anonim
|
# Posted: 6 Paź 2007 07:50
Odpowiedz
ehh jest coraz gorzej;/ do szpitala nie pojde ale serce coraz nie rowniej mi bije!! czasem w szkole nie daje rady nawethydroxyzynka nie pomaga ani inne przeciwbolowe nawet metocard juz nie pomaga co mam robic?? bylam u rodzinnego i kazal tyko hydroxyzynke dolozyc;/ czasem mamm dosc w szkole przysypiam... ale potem jest coraz gorzej czy sa jakies domowe sposoby na arytmie?? tak zeby jej unikac teraz siedze przed kompem i nadal boli chociaz wzielal juz dzisiaj 2 tabletki metocardu i jedna hydroxyzynke i jest bez zmian;/:( a do tego mam wysokie cisnienie 170/90 pomozcie!!!
|
Anonim
|
# Posted: 9 Paź 2007 15:14
Odpowiedz
bylam u lekarza jak zwykle hydroxyzynka i lulu i wszystko ma byc gites!! ale nei jest
|
mała
|
# Posted: 30 Wrz 2009 04:37
Odpowiedz
co to jest aparat holtera do czego służy??... mam bóle w klatce piersiowej mam (19) lat nie wiem juz co mam robic
|