| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 31 Lip 2010 14:54
Odpowiedz
Mam 21 lat, nie palę nie piję więc dlaczego mam takie problemy:(:( Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
Alicja0852
|
# Posted: 31 Lip 2010 18:40
Odpowiedz
ja mam podobnie tyle że ja nie mogę oddychać przez nos. nie wiem czym to jest spowodowanie, ale mam wrażenie jakbym miała katar, ale go nie mam. a poza tym nie moge złapać pełnego oddechu. czy to coś poważnego? z jakim lekarzem powinnam się skonsultowac w razie czego?? byłabym wdzięczna za wszelką pomoc.
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 31 Lip 2010 19:54 - Edytowany przez: Jerzy
Odpowiedz
Anonim, może masz astmę, albo to pozostałość po jakiejś chorobie z dzieciństwa? Jest też taka choroba POChP (przewlekła obturacyjna choroba płuc), która dotyczy głównie palaczy, ale też może być związane z zanieczyszczeniami powietrza czy uwarunkowaniami genetycznymi..
Alicja prawie zawsze najpierw kontaktuje się z lekarzem rodzinnym, a jeśli zajdzie potrzeba z pulmunologiem (specjalista od układu oddechowego, oskrzela, płuca), laryngologiem (uszy, nos, zatoki, gardło), alergologiem (od alergii). A jeśli masz takie objawy, to Twój ból głowy z innego posta może być powiązany np. z zapaleniem zatok.
|
Alicja0852
|
# Posted: 31 Lip 2010 20:10
Odpowiedz
Problem w tym że jak miałam torbiel jajnika to lekarz rodzinny kazał mi połknąć tabletki rozkurczowe. Dopiero jak ból nasilił się do takiego stopnia, że o mało co nie zemdlałam, zostałam skierowana do szpitala. Dużo czytałam w internecie na temat tych bólów głowy i dusznościach ale na każdej stronie piszą co innego i z tego względu obawiam się że lekarz nie powie mi nic nowego.
|
Anonim
|
# Posted: 5 Sier 2010 13:08
Odpowiedz
Jerzy więc najpierw powinnam zgłosić się do lekarza rodzinnego?? Nie ma takiego dnia żebym mogła normalnie oddychać. Zauważyłam że jak się zdenerwuję to bardzo ciężko mi się oddycha.
|
czarek
|
# Posted: 15 Mar 2011 23:53
Odpowiedz
mam tez problem ciężko mi się oddycha mam łagodne nadciśnienie chce nabrac ale nie mogę jak by płuca się wyłaczyły jestem ciągle zmęczony słaby ciągle bym spał tak jak by podczas tego ataku serce słabło zdarzyło mi się to kilka razy ale teraz ostatnio dośc często oczy mi sie ciągle zamykają nie wiem co to może być i co robić
|
czorrt
|
# Posted: 22 Mar 2011 20:16
Odpowiedz
Nie ja np.nie pale,pare lat juz uprawiam sport,a teraz nie moge ,bo nie moge oddychac,zle mi sie biega,moj mozg jedt niedotleniony i przez co jestem bardzo spiaca............Bylam u lekarki i ona powiedziala,ze to jest spowodowan stresem,powiedziala ze ta rura przez ktora sie oddycha;)w momencie stresu zweza sie i czlowiek nie dostaje powietrza.
|
|
|
domidd
|
# Posted: 29 Sier 2011 12:48
Odpowiedz
ciężko oddycham co mam robić?
|
Tedy
Użytkownik
|
# Posted: 1 Wrz 2011 22:37
Odpowiedz
A wy palicie .?ze tak siię słabo wam ooddycha . ?
Najlepszy miałem oddech jak sobie zapaliłem . Teraz nie palę, bo zmądrzałem na starsze lata , ale oddech mam ten sam . *********************************************** Na powyżej zadawane pytania odnoszące się do problemu z oddychaniem jest najczęściej prozaiczna odpowiedź ; idź do lekarza.
O tym , to wie każdy. Natomiast forum jest od tego , aby wspólnie podyskutować o przyczynach i jak taki problem rozwiązać. Ponadto ,co innego są kłopoty z oddychaniem w młodym wieku ,a co innego w podeszłym wieku ,gdzie osoba chodzi o lasce.O tym też trzeba poinformować. W większości przypadkach można się domyślać , że są to osoby młode , chodzące do szkół, niedospane z różnych przyczyn. Do tego dochodzi brak ruchu i aktywnego trybu życia ,przesiadywanie przed TV i komputerem. W każdym bądź razie więcej ruchu młode Panie , spacery , przebywanie poza domem "na powietrzu" itp.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Mar 2012 17:14
Odpowiedz
mi sie ciezko oddycha a lekarze mpwia ze to na tle nerwowym moze i tak byc ale ja sie niedenerwuje ja juz niewiem co ja mam zrobic pomuzcie mi ja ja mam 12 lat dopiero jestem zbyt mloda
|