| Autor |
Wiadomość |
sylvunian
|
# Posted: 5 Gru 2007 11:36
Odpowiedz
Witam. Dreczy mnie wyglad mojego brzucha.Staramy sie z moim narzyczonym o dziecko,trwa to juz okolo roku...Moje miesiaczki o ile mozna je tak nazwac sa bardzo zadkie,zdarza sie ze jedna na 3-4 miesiace.Od okolo 1,5 miesiaca mam strasznie wzdety brzuch,jest twardy i wygladem przypomina balon.Piersi mam wieksze ale nie odczowam bolu.Wczesniej gdy wciagalam brzuszek byl plaski,teraz gdy staram sie go wciagnac w dalszym ciagu jest nieco zaokraglony.Czy jest mozliwe ze jestem w ciazy mimo iz nie mam jej objawow.Co moze byc przyczyna tak wygladajacego brzucha i uczucia dyskonfortu???
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 8 Gru 2007 03:20
Odpowiedz
Co do ciąży - jeśli ma Pani wątpliwosci - trzeba pójść do ginekologa; w aptekach dostępne są też testy ciążowe. Na pytanie czy jest Pani w ciąży czy też nie - odpowie lekarz ginekolog. Kwestia druga: nieprawidłowe miesiączkowanie powinno skłonić Panią do wizyty u ginekologa - ta nieregularność miesiaczkowania może wskazywać na chorobę, która - jeśli nie jest Pani w ciąży - może powodować trudności w poczęciu dziecka - ginekolog zastosuje odpowiednie leczenie. Co do wzdętego, twardego brzucha - przyczyna może być też związana z chorobą przewodu pokarmowego. Proponowane postępowanie: wizyta u lek. ginekologa. Ginekolog ewentualnie doradzi Pani leczenie u innego specjalisty.
|
Anonim
|
# Posted: 21 Lut 2009 06:26
Odpowiedz
Witam , mam jedno podstawowe pytanie czy dwu tygodniowa ciaze wykryje test stu procentowo? skroro na ulotkach jest napisane ze juz po 5-6 dniach powinno wykryc(mi nic nie wykryla test zrobilam dobrze) i jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie; w po jakim okresie ginekolog powinnien wykryc ciaze? bo mi dwu miesiecznej nie wykryl..i leczona bylam na nieplodnosc:/ taka kasa chorych.. Pozdrawiam
|
kama
|
# Posted: 16 Wrz 2009 12:14
Odpowiedz
witam moj brzuch rowniez jest duzy i twardy,wygadam jakbym byla w ciazy a nie jestem.zawsze mialam plaski brzuszek a teraz to sie zmienilo. to wcale nie jest od jedzenia,bo niewiele jem.
|
kama
|
# Posted: 16 Wrz 2009 12:17
Odpowiedz
juz nie wiem co mam stosowac.diety na pewno nie,bo jestem szczupla.sport tez nie bo to nie dziala. bylam u lekarza zrobilam wyniki i wszystko jest ok. u ginekologa tez bylam ale chyba i niezbyt milegoi dobrego.
|