| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 4 Gru 2011 18:38
Odpowiedz
witam ja mam a raczej miałam trzy odciski na jednej stopie i dwa na drugiej używałam płynu acerin faktycznie trzeba stosować długo i w końcu w trakcie stosowania tak bardzo bolały mnie odciski po wymoczeniu i oderwaniu pod spodem znajdowała się ropa wyczyściłam rany i zostały strasznie duże i bolesne leje "jak po bombie " bolą i nie wiem co stosować by szybko się wygoiły ponieważ znajdują się na śródstopiu ma ktoś jakiś sposób
|
|
|
srebrna
|
# Posted: 9 Gru 2011 21:33
Odpowiedz
witam-mam sposób sprawdzony na swoich 30-letnich 2 rdzeniowych odciskach. W okresie wiosenno-letnim przylepiałam plastrem babkę lancetowatą codziennie po myciu wieczorem na odcisk i zmieniałam za 24 godziny w kolejny wieczór po myciu. Skóra maceruje się ,bieleje i po kilku dniach wycinamy cążkami do skórek pierwszą górną warstwę odcisku i przyklejamy jak wczoraj babkę lancetowatą na odcisk , zabieg jest bezbolesny trzeba uważać przy wycinaniu żeby nie zaciąć zdrowej nie znieczulonej skóry. trwa to dość długo ale jest skuteczne i nie boli.W zimie trzeba kupić suszoną babkę u zielarza.Wycinałam stopniowo całe lato.Miałam je na podbiciu i nie było widać przyklejonego plastra pod stopą. jak ktoś chce coś więcej wiedzieć to niech napisze do mnie mwk55@poczta.onet.pl i wtedy odpowiem.
|
azzurra
|
# Posted: 14 Gru 2011 04:46
Odpowiedz
naprawde pomaga.ugotuj ziemniaki z sola jak na obiad odlej wode i moczyc przez kilka dni.
|
Yamka
|
# Posted: 5 Mar 2012 10:26
Odpowiedz
Hmmm, ja też mam odciski na stopach... Nie byłam u chirurga, ale nie chce mieć czegoś takiego na nogach... Nie wiem czy pójść na laserowe usuwanie czy chirurgiczne. Bardzo to boli?? Nie chcę aby bolało :/
|