| Autor |
Wiadomość |
VooDoo
Użytkownik
|
# Posted: 18 Gru 2007 03:44
Odpowiedz
W ostatnim czasie zauwazylem ze po oddaniu kału (w czasie nie!) czuje lekkie pieczenie w okolicach odbytu, gdy sie podcieram na papieże jest krew. dodam ze mam 23lata, jestem w wojsku, w jedzeniu nie ma chyba zbyt wiele blonnika ( wogòle ciężko to nazwać jedzeniem co oni nam daja) podstawą mojej diety sa zupki chinskie i gorące kubki. Paper toaletowy tez nie jest pierwszej jakości, a wręcz szorstki niczym scierny! Mało tez siedze przeważnie leze
|
|
|
VooDoo
Użytkownik
|
# Posted: 18 Gru 2007 03:52
Odpowiedz
zostalo mi 30 dni do wyjścia z tad moje lezenie! co do picia płynów tez bardzo mało pije! ok litra dziennie nie nie wliczając wody w posiłkach! co do higieny to bieliznę zmieniam co dzien, zawsze wieczorem biore tez prysznic! Pisze to wszystko bo moze to ma jakies znaczenie. Prosze o pomoc! Czy musze isc z tym do lekarza? czy moge sam poradzić sobie z tym problemem? Dziekuje!
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 18 Gru 2007 06:41
Odpowiedz
Najprawdopodobniej są to hemoroidy. Może też, przy współistniejących zaparciach dochodzić do uszkodzenia błony śluzowej odbytu (szczelina odbytu). Najlepiej byłoby, by zbadał Pana lekarz i wykluczył inne przyczyny obecności krwi w kale.
Temat poświęcony żylakom odbytu omówiony jest dość dokładnie w artykule: Hemoroidy.
Polecam też Panu artykuł Zaparcia, warto przeczytać dla zorientowania się co do odpowiedniej diety, i powikłania są charakterystyczne..
Na forum "hemoroidy" to częsty temat, proponuję więc również prześledzić FORUM.
|