| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 28 Gru 2007 11:26
Odpowiedz
witam,prosze o opinię na następujący temat:cztery miesiące temu wraz z żoną rzuciliśmy palenie papierosów gdzieś od miesiąca na naszych twarzach pojawiły się pryszczyki lekko swędzące z których po wyciśnięciu wypływa raczej "woda-jakis przezroczysty płyn" długo się goją a po wyciśnięciu następnego dnia są zaczerwienione po kolejnych trzech jest w nich jakby zaschnieta ropa i niestety pojawiają się nowe,czy ktoś kto też rzucił palenie spotkał się z takim problemem?proszę o pomoc i ew.giagnozę.
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 2 Sty 2008 09:28
Odpowiedz
Myślę, że to nie jest związane z rzuceniem palenia. Raczej może to być zakażenie (?) skóry tym samym drobnoustrojem. Proszę udać sie do dermatologa. Wskazane byłoby wykonanie posiewu ze zmian skórnych z antybiogramem.
I gratuluję rzucenia palenia!!!
|
Anonim
|
# Posted: 2 Sty 2008 10:30
Odpowiedz
Corhydrone-dziękujemy
|
anulka
|
# Posted: 3 Cze 2009 17:04
Odpowiedz
Ja też mam ten problem, bo rzucilam palenie 7 miesiecy temu i do tej pory kazdego dnia pojawiaja sie nowe pryszcze. Sa wielkie jak wulkany i strasznie bolące, jednak teraz mam ich troche mniej niz wczesniej, ale nadal sa. Słyszałm, ze do roku organizm sie oczyszcza z toksyn, takze to jeszcze nie koniec tego. Kto wie moze za 5 mies. bede miala juz spokoj.Takze uwazam, ze u Was jest ten sam problem. Ja mam najwiecej na szyji tych pryszczy.Mam nadzieje ze zejda pewnego pieknego dnia.....
|
Anonim
|
# Posted: 7 Wrz 2009 03:53
Odpowiedz
miaalam dokladnie to samop co zalozyciel topiku po miesiacu od rzuceniau palenia. teraz mija rok i 2 miesiace i mama tradzik rozowarty bezskutecznie leczony postarzaklam sie przez to o jakies 5 lat skora rozdrazniona chropowata z bliznamai swedzacymi wodnistymi pryszczami grudkami podskornymi masa zaskornikow. i tak ma duzo ludzi. do r7palenia nigdy nie wroce ale mam juz karwa tego dosyc!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Anonim
|
# Posted: 18 Paź 2009 23:59
Odpowiedz
Ja też tak mam. Od kiedy nie palę (jakiś miesiąc), zaczęłam mieć problemy ze skórą. I to też są właśnie takie ropne wypryski.
|
deborah83
Użytkownik
|
# Posted: 19 Paź 2009 00:02
Odpowiedz
Też mam problemy z cerą od kiedy rzuciłam palenie. I bardziej przetłuszczają mi się włosy.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 18 Mar 2010 00:49
Odpowiedz
ja tez rzucilem i wyskakuje mi troche pryszczy na plecach ale podobno to nic zlego wszystko po czasie wroci do normy
|
Anonim
|
# Posted: 20 Mar 2010 12:56
Odpowiedz
jak ja rzucilem palenie to zaraz potem wypadly mi wlosy.
|
Anonim
|
# Posted: 6 Wrz 2010 19:37
Odpowiedz
no to k***a palcie wieciej :D
|
Anonim
|
# Posted: 5 Paź 2010 12:01
Odpowiedz
Jestem pocieszony zaczołem sie zastanawiac skad mi sie to bierze na poczatku po miesiacu jakies tam pojedyncze raz na tydzien a teraz chyba mam epicentrum 75 dzien dez papierosa i na samym czole (mam juz licze) 6 wyraznych dwa pojawiajace sie wypryski do tego kilka na nosie kilkanascie na plecach wiecej nie pamietam mam nadzieje ze warto to przecierpiec :)
|