| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 10 Lis 2010 10:03
Odpowiedz
Witam odczuwam jakby przeszkodę , błonę w gardle to nie boli ale przeszkadza, musze jakby przez nos odchrząknąć żeby to "przepchać" co to może być?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 1 Lut 2011 16:56
Odpowiedz
Witam,ja również mam problem,a mianowicie jadłam paprykę w pewnym daniu:część wyplułam a część połknęłam...i stało się-skórka utknęła mi w gardle!!!Walczę z tym już 5 dzień i nic...próbowałam zagryźć chlebem i innymi produktami,piję wodę i nic.Próbowałam na początku wymiotować i jak na złość nie dałam rady.Czuję dyskomfort przy przełykaniu śliny tak jakby przykleiło się coś do tylnej ścianki gardła co robić????Jeżeli już udam się do laryngologa a on nic nie będzie widział to co dalej,proszę o pomoc!!!
|
Anonim
|
# Posted: 20 Kwi 2011 22:58
Odpowiedz
Boże, od miesiąca mam podobny problem i wiem ze to w głowie tkwi fiksacja :( ale czy byłas u laryngologa? Odpisz proszę. Kasia
|
Anonim
|
# Posted: 16 Maj 2011 15:33
Odpowiedz
WITAM! ja od kilku dni w sumie to od miesiaca mam problem z polykaniem jakich kolwiek posilkow nawet napoji. Bylam u lekarza ale on nic u mnie nie wykryl, cisnienia mam w poadku i inne. Pryepisal mi tabletki i tak szczerze to mi pomogly ale po tygodniu ich brania znowu zaczelo sie to samo.... jak jem to to co polykam staje mi w gardle ja zaraz panikuje i boje sie ze moge udusic, sie. Nie wim co mam robic. Nie wiem czy to wazne ale mialam wczesniej mialam takze dusznosci w klatce piersiowej i czasami bardzo mocno bilo mi serce.......pomozcie mi
|
Anonim
|
# Posted: 9 Wrz 2011 19:14
Odpowiedz
Tak sobie czytam to forum i chyba też mnie to dotyczy...;/ Chciałabym porozmawiać o tym z kimś kto też ma ten problem.. proszę o kontakt... moje gg: 9332079 czekam na wiadomości.. :)
|
otto
|
# Posted: 10 Wrz 2011 20:42
Odpowiedz
hej! jak są trudności w połykaniu to może być coś poważnego. Ogólnie najlepiej zacząć od wizyty u laryngologa, bo dość łatwo lusterkiem obejrzy krtań, no i oczywiście gardło. Druga rzecz to endoskopia - czyli gastroskop do przełyku i żołądka. Trzecie badanie które wchodzi w grę to RTG przełyku z połknięciem środka cieniującego (kontrast) - jak coś jest w przełyku to zarys będzie widać na prześwietleniu. Jesli coś utknęło w gardle podczas jedzenia i stanowi problem to najlepiej zgłosić się do najbliższej izby przyjęc w szpitalu - jak sprawa jest przewlekła - zacząć należy od wizyty u rodzinnego (skieruje do specjalisty i na badania) Pozdro!
|
Proteusz 12
|
# Posted: 26 Wrz 2011 20:15
Odpowiedz
Witam.Ja także mam te objawy po lewej stronie gardła i czasami jest na chwilę lepiej,a później znowu się zaczyna.Mam także takie odczucie jakby suchości w gardle i drzazgi w podniebieniu.Czy robiłeś już może jakieś dodatkowe badania w tej sprawie?
|
|
|
Oxan
|
# Posted: 19 Lis 2011 07:45
Odpowiedz
Witam. I też mam taki problem od wczorajszego dnia. Czuję straszny ból jak przełykam ślinę lub coś jem czy nawet piję herbatę. Wczoraj nawet łapały mnie skurcze w nodze i szyji nie wiem co to jest ale proszę o pomoc. Dziś sobota a więc żadnego lekarza nie ma w przychodni a ten ból jest naprawdę mocny. Proszę o pomoc.
|
manta
|
# Posted: 10 Gru 2011 15:31
Odpowiedz
Witam,czytam wasze wypowiedzi i czuję sie tak jakby to dotyczyło mnie w 100%,też czuję gule po lewej stronie gardła a do tego dziwne odglosy przy przełykaniu.Byłam u laryngologa -nic nie swierdzil,jestem po dwóch operacjach tarczycy,na ostanim usg wyszły mi 2 małe guzki po prawej stronie tarczycy,do tego mam cholerną nerwice lękową,nie daję rady,zamiast cieszyć się nadchodzącymi świętami ja myśle że mam raka.Pomóżcie bo zwariuje.
|
Marek73
|
# Posted: 23 Maj 2012 08:03
Odpowiedz
Mam to samo. Poszukajcie informacji o chorobie refluksowej przełyku. Pzdr. Marek
|