| Autor |
Wiadomość |
Eric F.
|
# Posted: 17 Sty 2008 15:08
Odpowiedz
Od ok dwóch dni doskwiera mi ból z lewej strony. Jest to jakby ból pod żebrami(w sensie w środku). Nasila się przy głębokim wdechu. Co to może być?
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 18 Sty 2008 06:13
Odpowiedz
Ból nasilający się przy głebokim wdechu najprawdopodobniej związany jest z neuralgią, zapaleniem międzyżebrowym (potwierdziłaby to też bolesność przy palpacji w tej okolicy - nasilenie bólu przy dotyku), raczej nie ma charakteru "sercowego" - nie nasilałby sie wówczas przy wdechu.
Pomagają leki przeciwbólowe i przeciwzapalne (np. Ketonal lub Nimesil, z dostępnych bez recepty Ibuprofen). Smarować bolesną okolicę można też żelami lub maściami (Fastum, Ketonal i inne).
Oczywiście tylko osobiste badanie lekarskie to pewna diagnoza.
O bólach w klatce piersiowej mozna poczytac na forum - Forum
|
boli
|
# Posted: 14 Maj 2008 02:35
Odpowiedz
tez mnie tam boli
|
Anonim
|
# Posted: 23 Lip 2008 14:47
Odpowiedz
hej mnie wlasnie dzis strasznie boli,kolo lewej strony pod zebrami...nie moge smiac sie,mam rozwolnienie
|
elizabet_2
|
# Posted: 7 Sty 2009 09:25
Odpowiedz
Szukam jakiejś odpowiedzi na mój ból pod żebrami. W pierwszy dzień świąt bez żadnej przyczyny pod żebrami zaczęłam odczuwać nasilający się ból przy oddychaniu i ruchach. W nocy nie mogłam się przewrócić na bok w szczególności na prawy. Gdy wzięłam środki przeciwbólowe, nawet było znośnie, częściowo przeszło. Po kilku dniach nie odczuwałam bólu i ponownie się nasiliło. Już zarejestrowałam się do lekarza ogólnego. Dziś chciałam zrobić usg w Medicusie, ale wybrałam się po pracy i okazało się że za późno przyszłam. Czytam w internecie innych wypowiedzi szukając jakiś podpowiedzi, ale widzę że temat dosyć trudny. Mogą być różne przyczyny i trudność wykrycia. Jak będę znała powody moich boleści podzielę się z innymi.
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 7 Sty 2009 10:02 - Edytowany przez: Jerzy
Odpowiedz
Cóż, takie objawy w większości przypadków oznaczają ból mięśni międzyżebrowych, spowodowanych zwykle nagłym skłonem, upadkiem, ćwiczeniami.. Ból przechodzi samoistnie po kilku dniach i łagodzi się go tabletkami / maściami. Ewentualnie może być to nerwoból. Oczywiście udaj się do lekarza, a badanie USG zrób po wizycie o ile je zaleci - prawdopodobnie jest zbędne.
|
Anonim
|
# Posted: 2 Lut 2009 15:38
Odpowiedz
a od bezruchu i siedzenia godzinami przy kompie?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 27 Mar 2009 15:58
Odpowiedz
Hej. Ja tez mam od 2 dni takie bole. Pod żebrami z lewej strony... Mam 14 lat. Nie wiem czym to moze byc wywolane. Prosze pomozcie. Dodam ze duzo czasu spedzam przed ksiazkami i komputerem.
|
Anonim
|
# Posted: 21 Maj 2009 08:58
Odpowiedz
Witam Od kilku dni mam bóle w żebrach po lewej stronie oraz drętwieje mi lewa ręka, najbardziej przy nadgarstku dziewne jest to ,ze jak czasem drętwieje mi reka to tylko przy nadgarstku i tylko cały kciuk, później jak dotykam cos kciukiem to takie jest dziwne uczucie jak miejsze czucie w nim miała;(:((Mozna powiedziec tak jak bym miała czyms go owinietego;( co to może być...??;(
|
karolinaalbn
Użytkownik
|
# Posted: 18 Lip 2009 03:17
Odpowiedz
witam.tez mam taki bol od okolo 1,5 roku chodzilam juz kilka razy do lekarza,na usg i nadal nie wiedza co mi jest ;/ a boli mnie z obydwu stron i zawsze jak leze ;/ jezeli ktos bedzie wiedzial co to moze byc to prosze o odpowiedz ..
|
Lawinia
Użytkownik
|
# Posted: 19 Lip 2009 03:02
Odpowiedz
A czy nie sa to po prostu bole skurczu miesni? Nie jestem pewna, czy to jest to samo, co mial moj brat, ale w jego przypadku bol pod zebrami okazal sie wlasnie bolesnym skurczem miesni. Zaczal brac jakies srodki rozkurczajace, chyba buscopan i bol minal. Jesli leki rozkurczajace nie pomoga, to radze udac sie jeszcze raz do lekarza (moze tym razem innego)
|
shazzka19
Użytkownik
|
# Posted: 2 Sier 2009 04:23
Odpowiedz
moj chlopak ma bole pod zebrami po lewej stronie.. wyskoczyla mu gula i boli go przy wdychaniu czy mozliwe jest to ze moze to byc spowodowane paleniem papierosow?
|