| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 21 Sty 2008 11:18
Odpowiedz
Czy chory po trepanacji czaszki i obrzęku mózgu może być upośledzona i w jakim stopniu i jak powinna być leczona?
|
|
|
wb74
|
# Posted: 22 Sty 2008 09:02
Odpowiedz
Z pewnością lekarze, którzy wykonali trepanację czaszki i prowadzą leczenie stosują najlepsze leki, odpowiednie do stanu pacjenta, w oparciu o wytyczne jak wskazania i przeciwwskazania do stosowania środków leczniczych w tym określonym przypadku. Znają oni też zakres ewentualnych uszkodzeń CUN, stąd udzielą najpełniejszej odpowiedzi co do rokowania.
|
Anonim
|
# Posted: 6 Gru 2008 13:01
Odpowiedz
Czy osoba po operacji usuniecia ciazy pozamacicznej..... z obrzękiem mózgu utrzymywana w śpiączce farmakologicznej powróci do zdrowia????
|
Anonim
|
# Posted: 6 Gru 2008 13:47
Odpowiedz
Trzeba mieć nadzieję.
|
Anonim
|
# Posted: 2 Sty 2009 08:09
Odpowiedz
nie wrociła do zdrowia, nie żyje:(
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 2 Sty 2009 08:35
Odpowiedz
W imieniu użytkowników składam szczere kondolencje. Łączę się w modlitwie za jej duszę.
|
Anonim
|
# Posted: 3 Lis 2010 19:18
Odpowiedz
stwierdzono u mnie niewielki obrzęk mózgu i obrzęk tarczy nerwu wzrokowego okuliści mi proponują żebym poddała się operacji usunięcia obrzęku mózgu czy taka operacja jest bezpieczna czy po niej moge odzyskać wzrok na czym ona by polegała
|
|
|
anonim2
|
# Posted: 13 Lis 2010 17:44
Odpowiedz
moj kolega wałaśnie jest w śpiaczce ... ma obrzek mózgu .. miał gorczke b. sa szanse że przeżyje ????
|
smutna
Użytkownik
|
# Posted: 6 Kwi 2011 22:07
Odpowiedz
moj narzyczony mial krwiaka na 4 cm w muzgu obrzeg sie powiekasz , 4tyg meczyl sie mial ponad 4 wylewy ..i niestety umarl ...bo mamy w polsce za malo doswiadczonych lekarzy ktorzy czychaja na intensywnej terapii na narzady nie ratuja a zabijaja!!!!
|
pasiaczka
|
# Posted: 3 Gru 2011 17:36
Odpowiedz
moja babcia miała wyciętego guza mózgu wielkości 4 cm(goz złośliwy pierwotny).po operacji naciekł krwiak który się nie wchłania,ma przy tym obrzęk mózgu. jest na sterydach lekach przeciwobrzękowych, przeciwbólowych (wszystko w kroplowkach ) i co 6 godzin na morfinie, ma niedowlad lewej nogi i ręki i cały czas jest w jakims letargu wolając swoch krewnych.stan jej się pogarszał przez 4 tygodni.czy może być gorzej? jeśli tak to jak bardzo?proszę o dokładne informacje co może się stać krok po kroku. bedę wdzięczna.
|