| Autor |
Wiadomość |
peek.a.boo
|
# Posted: 25 Paź 2009 15:38
Odpowiedz
moja mam na to chorowała, byłą w szpitalu a potem w sanatorium...radzę nie ignorować!
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 26 Paź 2009 05:03
Odpowiedz
ja mam 31 lat i ten sam problem bylam w szpitalu pozniej 2 tygodnie spokoju a teraz na nowo szef powiedzial mi zebym poszla na rente
|
Anonim
|
# Posted: 26 Paź 2009 05:04
Odpowiedz
a jak jest teraz
|
Anonim
|
# Posted: 26 Paź 2009 11:55
Odpowiedz
teraz jest dobrze ..w czwartek bylo tragicznie wirowalo mi wszystko wymiotowalam przez kilka godzin szlam rzy scianie to jest staszne jak przyszla pielegniarka to nie moglam nawet spojrzec na nia pozniej okropny bol glowy i oczy jakby wazyly tone na nastepny dzien poszlam do lekarza i dostalam znowu skierowanie do szpitala
|
Anonim
|
# Posted: 27 Lis 2009 00:04
Odpowiedz
jakie badania pozwoliły u was wykryć zapalenie błędnika?? jakie otrzymaliście wyniki??
|
Anonim
|
# Posted: 5 Gru 2009 12:32
Odpowiedz
po opisaniu objawow tak stwierdzili w szpitalu do tego mam ubytek na sluchu
|
Anonim
|
# Posted: 10 Gru 2009 12:09
Odpowiedz
Mówi Kryśka..:)
ja od mieśiaca cierpie na straszne zawroty głowy szczegółnie przy kładzeniu sie don łozka oprzy przekrecaniu sie i gdy wstaje Co mam zrobić,,?? lekarka zaisała mi Histimerck ale to nie pomaga wrecz zawroty si nasilaja .miesiac temu bylam chora na grype bralam tez antybiotyki . Bardzo prosze o rade .. serdecznie dziekuje i pozdrawiam..;)
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 12 Sty 2010 11:43
Odpowiedz
musisz odwiedzić laryngologa, a co do leku który bierzesz to on nie działa od razu, podobnie jak inne leki z grupy przeciwhistaminowych działają po jakimś czasie zażywania :)
|
Liliana
Użytkownik
|
# Posted: 18 Sty 2010 11:38
Odpowiedz
Na początku grudnia lekarz stwierdził u mnie zapalenie nerwu przedsionkowego, objawów opisywać nie będę, bo kto to miał to wie jak to wygląda. Brałam Betaserc , nastąpiła poprawa, obecnie mam Betahistin.Mam dni bez objawów, ale są dni kiedy kilkakrotnie w ciągu dnia mam uczucie pływania i zachwiania równowagi. W łóżku dalej mam problemy z odwróceniem głowy/wszystko ucieka a ja się zapadam/ Kiedy te objawy ustąpią całkowicie? Jestem cały czas na zwolnieniu i zaczynam się martwić , bo przecież chcę wrócić do pracy.Po jakim czasie nadawaliście się całkowicie do użytku?
|
Anonim
|
# Posted: 18 Sty 2010 13:19
Odpowiedz
czesc ja tez mam zapalenie nerwu przedsionkowego, nie chce cie martwić ale u mnie trwa to już drugi rok, na początku miałam straszne zawroty głowy, nawet w czasie snu, teraz dokuczają mi zaburzenia równowagi i tak jak piszesz pływanie podłoża, bądź ściągania na boki. w 2008 miałam jeden incydent tego przeszło mi na rok, a teraz znów to wróciło i od kwietnia 2009 nie odpuściło. Te zbrałam betaserc półl roku, było lepiej, ale objawy nie ustępowały. Trzeba bardzo o to dbać, nie wolno chorego ucha wychładzać no i nie stresować sie bo to pogarsza stan. Jak będziesz chciała pogadać o szczegółach to możemy sie wymienić danymi. Mi też cięzko sie funkcjonuje z tą chorobą, a najgorsze jest to że nie chce mi odpuścić, ale jakoś trzeba sobie radzić. Dużo na ten temat czytałam i wiem ze może trwać to nawet trzy lata wiec trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Pozdrawiam
|
Liliana
Użytkownik
|
# Posted: 19 Sty 2010 12:22
Odpowiedz
Ja do tej pory poza audiogramem/nie słyszę wysokich tonów/ nie miałam innych badań/kolejki/. Jakie badanie potwierdziło diagnozę lekarza? Jak długo przebywałaś na zwolnieniu?
|
Anonim
|
# Posted: 19 Sty 2010 15:05
Odpowiedz
ja miałam robiony audiogram /bez zmian/, z tego co wiem to zmiany są przy zapaleniu samego błednika, poza tym miałam ENG z próbami kalorycznymi- tu wyszło osłabienie finkcji błędnika oraz oczopląs samoistny w 3 pozycjach, nadto miałam rezonans celem wykluczenia innych dolegliwości. Przy zapaleniu nerwu nie ma co do zasady pogorszenia słuchu, wiec nie wiem czy diagnoza tobie postawiona jest ok, musisz zrobić niezbędne badania dosyc szybko poniewaz zapalenie błednika jest bardzo niezbezpieczne, może skutkować powikłaniami wewnątrzczaszkowymi. Ale myśle że twój lekarz o tym wie i wykluczył tę chorobę. Pozdrawiam
|