Pytania do lekarza

• Wyszukaj w GOOGLE
    w portalu lub poza nim

- Forum - Odpowiedz - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -
zdrowie.flink.pl / Forum Zdrowie / Biegunka, częste bóle brzucha...
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Wiadomość
Anonim
# Posted: 18 Lut 2008 10:31
Odpowiedz 

Mam częste biegunki, śluz w kał. Ciagle boli mnie brzuch i zbieraja mi sie gazy. ''Burczy'' mi ciagle w brzuchu. Lekarz mowi ze jestem zdrowy ale ja mam tak juz od 2 lat ;/

Anonim
# Posted: 18 Lut 2008 10:37
Odpowiedz 

Zawsze rano po sniadaniu mam czeste biegunki.

Anonim
# Posted: 20 Lut 2008 07:41
Odpowiedz 

to moze byc zespol nadwrazliwego jelita, zastosujcie diete: zadnych gazowanych napoji, smazonych potraw czy puszek, duzo delikatnych warzywnych zup, nic surowego, duzo relaksu, zadnych slodyczy.

Anonim
# Posted: 11 Mar 2008 01:56
Odpowiedz 

Witam
Mialem to co kolega i po odstawieniu znacznej ilosci cukrow, objawy ustały. Najgorsze co moze byc to napoje gazowane(typu cola, sprite). Ale przestalem sporzywac tez mąke pod każdą postacią. Codziennie maly kefir i kilka jeszcze takich tam.... Sam sobie ułóż najlepszą odpowiadajaca diete. Ale najważniejsze założenia podałem wyżej czyli jak najmniej węglowodanów

Anonim
# Posted: 13 Mar 2008 00:52
Odpowiedz 

Mam częstą biegunkę z reguły rano zaraz jak wstane lub gdy sie czymś denerwuje trwa to już ok. 3 miesiecy czy jest na to jakies lekarstwo?pomocy!!

Anonim
# Posted: 13 Mar 2008 01:16
Odpowiedz 

Witam
Mam pytanie jak nazywa sie lekasz ktory zajmujesie sie dolegliwościami układu pokarmowego??

Jerzy
Użytkownik
# Posted: 13 Mar 2008 02:23
Odpowiedz 

Anonim #1 - Przeczytaj artykul biegunka
Anonim #2 - Gastrolog (gastroenterolog)

Anonim
# Posted: 26 Mar 2008 13:40
Odpowiedz 

ja też mam biegunkę prawie co dziennie bardzo mnie to dręczy

dr kał
# Posted: 27 Mar 2008 09:17
Odpowiedz 

Biegunka objaw chorobowy polegający na znacznym zwiększeniu liczby wypróżnień w ciągu doby, lub zmianą konsystencji stolca na płynną lub półpłynną.
tak podają niektóre strony ale trzeba pamiętać że biegunka to niestety bardzo uciążliwa choroba :(
jeśli ktoś bardzo często wydala kał w postaci płynnej to powinien z prubką udać się do lekarz

gall anonim
# Posted: 12 Cze 2008 23:54
Odpowiedz 

ja też mam z rana biegunkę. stosuję diete, żadnych gazowanych płynów, czasem pozwolę sobie na coś słodkiego byłam u dwóch lekarzy jeden dał skierowanie do gastrologa zrobiłam kolonoskopię i nic nie wykazało. drugi lekarz dał mi leki duspatalin red, nolpaza biorę od tygodnia ale nic nie pomaga. załagodziło tylko ból brzucha ale poranne biegunki mam nadal. nie wiem co mam robić, czym mam to leczyć, mam biegunki od 2 lat. Moze wy znacie jakieś skuteczne leki.

M_info
Użytkownik
# Posted: 13 Cze 2008 09:00
Odpowiedz 

Istnieje wiele przyczyn występowania biegunki, z których najczęstsze to infekcje przewodu pokarmowego na tle zakażeń wirusowych (rotawirusy, adenowirusy, wirus Norwalk, astrowirusy) i bakteryjnych (Salmonella, Campylobacter jejuni, Escherichia coli) oraz związanych z działaniem endotoksyn bakteryjnych (np. Staphylococcus aureus), rzadziej pierwotniakowych (Giardia lamblia).

Inne przyczyny biegunek to:

czynniki chemiczne (np. niektóre leki, zatrucia grzybami, zatrucie rtęcią, arsenem),
czynniki fizyczne (np. zbyt zimny lub gorący posiłek, napój),
czynniki psychiczne i emocjonalne (strach, stres, zespół jelita drażliwego),
czynniki alergiczne (uczuleniowe – np. uczulenie na produkty spożywcze),
hormonalne (np. nadczynność tarczycy),
zapalne niezakaźne choroby jelit: wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego-Crohna,
upośledzenie trawienia, wchłaniania i wydzielania soków trawiennych przez przewód pokarmowy (np. przewlekłe zapalenie trzustki),
po niektórych zabiegach chirurgicznych na przewodzie pokarmowym.

Jak diagnozować i leczyć biegunke? >>> czytaj więcej

Kapitan Planeta
# Posted: 2 Lip 2008 02:54
Odpowiedz 

ja mam zatwardzenie bardzo silne i co poradzicie??

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Twoja wypowiedź
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Login  » Hasło 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.

Wygenerowane przez bulletin board software miniBB™ © 2001-2010

Partnerzy: Pozycjonowanie, Klimatyzacja, Drukarnia cyfrowa, Recepta, Drukarnia cyfrowa, Artykuły kreślarskie