| Autor |
Wiadomość |
M_info
Użytkownik
|
# Posted: 20 Lip 2008 01:00
Odpowiedz
Zaparcia stanowią jedną z najczęstszych dolegliwości wielu ludzi, zwłaszcza starszych. Na kłopoty związane z opróżnianiem jelita grubego cierpi 50% kobiet i 25% mężczyzn. W większości przypadków jest to skutek niewłaściwego postępowania zdrowotnego, niewłaściwego stylu życia. CZYTAJ WIĘCEJ >>> ZAPARCIE.
|
sandra
|
# Posted: 9 Sier 2008 13:16
Odpowiedz
Mam 60 lat, od 25 ciągłe poranne i nie tylko biegunki i bóle brzucha, od maja jestem szczęśliwa.... nie mam biegunek bo nie jem produktów z glutenem, wyczytałam w jakiejś kolorowej gazecie, że na celiakę również chorują osoby dorosłe, szczególie po operacjach na jelitach- taką właśnie przechodziłam 25 lat temu.Zamęczałam lekarzy... a to wątroba, ato trzustka, ato wlasnie nadwrażliwe jelito, głupoty.. Tą chorobę można zdiagnozować badając poziom immuoglobulin we krwi lub z wycinka błony jelita, ale po co? wystarczy nie jeść glutenu.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Lut 2009 21:54
Odpowiedz
Ja równiez mam z tym problem:(( a co najgorsze chodze do szkoly i wlasnie przez "biegunkę" często mnie w niej nie ma.To baaardzo uciążliwa choroba!:( ludzie ze szkoły myślą ,że niechodzę ,bo mi się nie chce,a ja co mam im na to powiedzieć:Niechodzę ,bo za przeproszeniem z dupy mi leci okropnie wodnista śmierdząca kupa?! przecież to jest śmieszne...Pomocy:(
|
kromka
|
# Posted: 16 Lut 2009 06:08
Odpowiedz
moj problem jest nieco odmienny. od kilku miesiecy mam problemy z oddawaniem stolca. mimo trudnosci staram sie codziennie wyprozniac. kal ktory oddaje jest zazwyczaj luzny. mimo to za kazdym razem mam uczucie niepelnej defekacji, tak jakby pozostala tresc jelit zostala zblokowana. wtedy zaczynaja sie dodatkowe problemy typu tepy, niezbyt silny ale odczuwalny bol w dolnej czesci brzucha, szczegolnie po lewej stronie, silne wzdecia, przelewanie sie tresci jelit, czasem mdlosci. odzywiam sie zdrowo, dieta bogata w blonnik, duzo warzyw. wyeliminowalam owoce i surowe warzywa ze wzgledu na wywolywanie wzdec. pije duzo wody. zyje aktywnie, uprawiam sport, biegam. oprocz opisanych dolegliwosci nie mam powodow do stresu lekarz na razie eksperymentuje z roznymi srodkami jednak bez skutku, chce prosic o dodatkowe badania. czy ktos z was wie na co wskazuja opisane przeze mnie dolegliwosci i jakie badania w tym wypadku najlepiej zrobic. prosze o pomoc
|
Anonim
|
# Posted: 5 Lip 2009 02:54
Odpowiedz
Od 3 dni mocno boli mnie brzuch :( i mam biegunke... :( nic nie pomaga :( co mam robić??? :(
|
123
|
# Posted: 11 Lip 2009 04:49
Odpowiedz
zdecydowanie zmiana diety wprowadz jogurty,kefir,maslanke,dieta musi sie opierac na duzej ilosci warzyw i owocow. pij duzo kompotu z jablek. trzeba oczywiscie kilka dni odczekac bo tak od razu napewno nie bedzie efektu,ale po kilu dniach zauwazysz duza roznice
pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
|
grin_lola
Użytkownik
|
# Posted: 15 Lip 2009 01:31
Odpowiedz
prawdopodobnie to moze byc zespol jelita nadwrazliwego. Proponuje zastosowac diete lekkostrawną i obserwacje organizmu. Jesli nic sie nie zmieni to trzeba by było zrobic dodatkowe badania kolanoskopia lub gastroskopia.
|
Anonim
|
# Posted: 4 Sier 2009 14:58
Odpowiedz
Ja również męczę się z biegunkami (najczęściej porannymi) już ponad dwa lata. Bywały okresy, że biegunki ustawały, ale potem znowu wracały. Do lekarza nie pójdę, nie ma szans (za bardzo się wstydzę). Wyczytałam, że być może lek Nifuroksazyd mógłby mi pomóc, ponieważ działa na jelita. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym środkiem? Aaa i mam 16 lat.
|
Anonim
|
# Posted: 5 Sier 2009 10:43
Odpowiedz
Od czterech dni mam biegunkę. To jest po prostu masakra. Już teraz i tak się uspokoiło bo chodzę do toalety około raz na 2 godziny. Wziąłem stoperan i coś tam jeszcze jestem zapisany do lekarza na poniedziałek. Wyczytałem u góry, że pomaga sok z jabłek więc piję właśnie świeżutki sok i jem jabłuszka gotowane ze słoika od babci, gorzką herbatę, budyń i sucharki. Wcześniej jadłem borówki. Mam nadzieję, że do soboty mi już przejdzie bo ide na wesele kuzynki ^^ Pozdro dla wszystkim z zaciśniętymi pośladami :DD
|
Anonim
|
# Posted: 9 Wrz 2009 01:33
Odpowiedz
PORANNE biegunki miałem przy lambliach...po leczeniu metronidazolem przeszło.
|
Anonim
|
# Posted: 26 Wrz 2009 04:58
Odpowiedz
Musisz jesc po pierwsze dobry obiad zjesc.Kotlet ziemniaczki i surowka. Kupa twarda :DPij soki Nie jedz za duzo jogurtow.Bo niby w jakiej postaci masz oddalic Kal po jorurcie i takich lekkich rzeczach ktore zjadasz.Zastosuj sobie jakas dobra dielte.
|
KRZYSIEK
|
# Posted: 17 Gru 2009 12:30
Odpowiedz
a mi sraczka przechodzi najczęściej po wódce, ale ile można pić ? Po drugie do pracy ciężko wstać po "zabiegu" Kiedyś nawet nazwałem wódkę -> ZASUSZACZEM . Nie wiem co z tym zrobić .
|