| Autor |
Wiadomość |
FamilyGuy
Użytkownik
|
# Posted: 26 Mar 2010 14:35
Odpowiedz
Zamiast leków może przeanalizujcie swoją dietę? Możliwa jest alergia pokarmowa, lub jakieś inne dolegliwości. W końcu nie jest to stan normalny. Może sprawę załatwiłaby detoksykacja organizmu (takie przypadłości mogą być skutkiem grzybów, pleśni, pasożytów i toksyn). Albo alergii pokarmowej. W takim przypadku warto wykonać testy tolerancji pokarmowej. W Warszawie w klinice Vimed można takie wykonać, podobnie jak skorzystać z porad dietetyka.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 13 Kwi 2010 17:13
Odpowiedz
Witam, mam 23 lata i jestem szczupłym mężczyzną, który ma problemy z przybraniem wagi. Problem mój polega na częstych bulach brzucha orazz częstych wizytach w WC. przyczyta tych wizyt sa biegunka w postaci płynnej lub czasem w postaci samej "wody". Zauważyłem zaleznośc że za każdym razem gdy zjem smażone tłuste mięso lub które zawiera dużo różnego rodzaju sosów na bazie tłuszców po 20 min zaczyna boleć mnie bardzo brzuch i w biegu muszę iśc do toalety w celu wydalania. bywa tak że nić ze mnie juz nie leci a dalej mam skurcze mięśni powodujące odruchy wydalania. Nie wime co mi jest i martwie sie ponieważ na dobrą sprawe nie mogę nic zjeść bo zawsze towarzyszą mi boleści i biegunka w bolesnych odczuciach. Jeśli ktoś wie jak zapobiegac lub lczyć prosze o rady.
|
cate
|
# Posted: 13 Cze 2010 21:17
Odpowiedz
Witam, mam 18 lat i od przedwczorajszej imprezy boli mnie brzuch. Myślałam, ze to zatrucie alkoholem czy niezdrowym jedzeniem, gdyż następnego dnia rano miałam biegunke, ale ból brzucha nie ustał. Nie jest on ciagły, pojawia sie co jakiś czas i jest tępy, teraz moge go zlokalizować jako niepromieniujący w śródbrzuszu który specjalnei nei przeszkadza ani nie powiększa sie wraz z ruchem czy uciskiem. Czy jest to zatrucie czy możliwa inna dolegliwość? Na początku tygodnia miałam robione badania moczu i krwi które wykazały bakterie w moczu i wysoka ilość leukocytów we krwi oraz cholesterol przkraczający 200.
|
Family_Guy
|
# Posted: 15 Cze 2010 12:52
Odpowiedz
Zmianę diety. Jeśli nie masz konkretnej choroby, to coś musi być niewłaściwego w diecie. Być może jesz zdrowe rzeczy, ale nie jest powiedziane że ci nie szkodzą. Myślałeś o tym żeby zrobić testy nietolerancji pokarmowej? Poczytaj sobie na ten temat: http://www.vimed.pl/jak-rozpoznac-ukryta-alergie-p okarmowa.html
|
KRZYSIEK
|
# Posted: 25 Lip 2010 05:28
Odpowiedz
Witam. A co z moim "ZASUSZACZEM" czyli wódką ? Kilka kieliszków wódki pomaga mi jak stoperan. Po prostu jak ręką odjął, powiem nawet że stoperan czasami nie zadziała a wódka zawsze :/ Tyle że nie zawsze można leczyć się tym trunkiem. Po imprezie mocno zakrapianej (bardzo dużo jem - mam wtedy ogromny apetyt) mam prawie zatwardzenie.
|