| Autor |
Wiadomość |
paula12375
Użytkownik
|
# Posted: 13 Lip 2009 15:17 - Edytowany przez: paula12375
Odpowiedz
Witam:) mam dokladnie taki sam problem;/ i uzywalam różnych maści i nic nie pomagało. i podobnie skora schodzi mi na lato a w zimę niema ani śladu po tym. i chyba skusze się na 'ta kuracje z pietruszka ale ja tez mogę coś polecić polecam ''maść ochronną z witaminą A'' albo "Sudocrem" oba te kremy dobrze natłuszczają miejsca złuszczonej skóry i dzięki nim skóra w 'tych' miejscach jest delikatniejsza i pomaga w gojeniu się skóry.
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 22 Lip 2009 15:20
Odpowiedz
Witam serdecznie.Widzę że nie jestem sam w swoich dolegliwościach.Też zawsze pojawia sie to u mnie latem i szczególnie na jednej ręce-prawej. Pamiętam że jak to sie pojawiło u mnie parę lat temu to w tym samym czasie zażywałem przewlekle krople do nosa bo ciagle mi się zatykał .Wiec przypuszczałem że po prostu istnieje zależność między ta przyjmowaną chemia a wystawianiem ciała na słońce.Coś w tym musiało być bo po odstawieniu, objawy w duzym stopniu się wycofały -ale nie zupełnie.Zwróćcie na to uwagę-moze bierzecie jakies leki i są one fotouczulające
|
Anonim
|
# Posted: 29 Lip 2009 03:39
Odpowiedz
Ja mam takie pecherzyki latem gdy jest goraco i poca mi sie rece. Pecherzyki wystepuja na palcach -pomiedzy palcami. sa male i strasznie swedza, pekaja i ciekna.. Pojawiaja sie bardzo nagle i równie nagle i niespodziewanie znikaja..
|
justi-orch
|
# Posted: 7 Sier 2009 16:42
Odpowiedz
ja rowniez tak mam.kazdego lata.zaczyna sie goráco.na dloniach pojawiajá sie pecherzyki.po tygodniu,dwoch pekajá.skora zaczyna schodzic.mam gole,czerwone,bolesne placki.dlonie sa suche.to samo dzieje sie ze stopami,ale z parodniowym opoznieniem.w tym sezonie stosowalam SOLCOKERAZAL(masc tlusta),masc z wit A,masc propolisowa.zauwazylam,ze dolegliwosci szybciej minely niz w np w zeszlym roku.szkoda,ze nie wiem ktory z tych masci pomogl najbardziej.
|
Anonim
|
# Posted: 21 Sier 2009 04:33
Odpowiedz
A mi bardzo pomoglo smarowanie zwyklym maslem smietankowym! Mysle ze dodatkowo jedzenie natki piertuszki moze rozwiazac wiekszosc problemow z luszczaca i pekajaca skora. Zycze owocnych kuracji.
|
anonnim
|
# Posted: 27 Sier 2009 02:26
Odpowiedz
..a może to po prostu jakaś łagodna postać łuszczycy u niektórych z was? to przecież choroba genetyczna i nigdy nie wiadomo kiedy się pojawi..
|
Anonim
|
# Posted: 28 Sier 2009 04:06
Odpowiedz
witam mój syn tez czasem to ma gdy je źelki lub galaretki
|
|
|
EWA072
|
# Posted: 31 Sier 2009 03:18
Odpowiedz
No właśnie a czy przy tym ktoś z was ma malutkie dołeczki, wgłębienia na paznokciach? Pojawiające sie okresowo?
|
Anonim
|
# Posted: 22 Wrz 2009 11:51
Odpowiedz
te wgłebienia(dołeczki)to prawdopodobnie drożdżaki. Objawiaja sie również trudnym gojeniem sie ran i podatnościa na "zapalenia" zranionych miejsc. Da sie to zaleczyć ale z tego co wiem pozostaje sie ich nosicielem na zawsze:(ale można z tym żyć.
|
Anonim
|
# Posted: 27 Wrz 2009 05:29
Odpowiedz
Ja mam dokładnie to samo.Mam 11 lat i na każdym palcu mam tak samo,tylko na rękach i nogach.Po umyciu rąk zobaczyłam jakie to są dziury ale to nie są takie malutkie dziurki : wygląda to tak zaczyna się robić sine taka duża sina plama po czym zaczynają robić 2 malutkie dziurki..Jeśli możecie to pomóżcie . :(
|
Anonim
|
# Posted: 5 Gru 2009 07:28
Odpowiedz
[b][/b]ja mam inny problem,pęka mi skóra na opuszce palca,najczęściej na kciuku,przy paznokciu,które mam bardzo krótkie.Bardzo często myję ręce więc to nie z braku higieny.Jest to dość bolesne,głębokie nacięcie na ok.2mm.długo się utrzymuje ok 1 tygodnia.
|
andzelika079
|
# Posted: 21 Sty 2010 22:44
Odpowiedz
Dzień dobry Mam problem od jakis 2 tygodni schodzi mi skóra z opuszków poprostu peka i sie obiera najpierw jedenpalec teraz prawie wszystkie ale tylko u jednej ręki.Mieszkam w uk wiec bylam tu u lekaza ale pani doktor niewie co to mowi mi ze to od cheikalii ale ja niemam duzo kontaktu z chemikaliami wiec boje sie normalnie tak jak by mi schodzila skóra z opuszków.Prosze o pomoc moze jakis krem pan by mi poradzil stosować . Dziękuję z góry pozdrawiam
|