| Autor |
Wiadomość |
Quake
Użytkownik
|
# Posted: 15 Mar 2008 16:07
Odpowiedz
Witam. Około 4 miesięcy temu doznałem urazu uda. Początkowo myślałem, że to zerwany mięsień i tak też stwierdził lekarz (naciągniecie, góra 2tyg. leczenia). Smarowałem maściami brałem przypisany Aulin. Nie pomagało. Poszedłem w końcu do ortopedy. Ten stwierdził uszkodzenie nerwu kulszowego. Objawy są takie że czuję ogromny ból przy schylaniu się oraz podnoszeniu nogi prostej w kolanie (okolice pośladka, dolnej części uda). Próbowałem maści, tabletek przeciwbólowych, rehabilitacji. Nic nie pomaga, a to już tyle czasu. Co robić? Mógłby mi ktoś cokolwiek doradzić? Dodam, że miałem robione prześwietlenie i nie stwierdzono oberwania żadnych "stawów, kości". Urazu doznałem podczas ćwiczeń przy gwałtownym wymachu noga w góre - prostą w kolanie.
|
|
|
szreku24
|
# Posted: 24 Mar 2008 11:14
Odpowiedz
ciesz się że masz to od 4 mies ja cierpię od 6 lat.nikt niewie co mi dokładnie jest.
|
szreku24
|
# Posted: 24 Mar 2008 11:17
Odpowiedz
ból jest od części L-S przez posladek aż po łydke.jakbym nożem dostała.miałam wypadek sam. ale lekarze twierdzą ze to nie jest tym spowodowane-tylko żę mnie boli właśnie od tamtej pory.
|
Anonim
|
# Posted: 15 Kwi 2009 04:56
Odpowiedz
ja sie przewrociłem na biodro i co sie okazalo ze mocno stłuklem i uszkodziłem nerw kulszowy zaczełem przyjmowac proszki przeciw bulowe i pomykam teraz o kulach bo chodzić niemoge
|
Anonim
|
# Posted: 15 Kwi 2009 04:57
Odpowiedz
zobaczymy co ozeknie lekarz na komisji i ile czasu bede sie leczył jeszcze
|
bogdan44
Użytkownik
|
# Posted: 20 Maj 2009 07:54
Odpowiedz
Siemka ;) Ból może być spowodowany też urazem odcinka L-S kręgosłupa, może tam być gdzieś ucisk na nerw kulszowy. Warto zrobić TK, a jeszcze lepiej MR odcinka lędźwowego. Zdrówka bogdan:)
|
Anonim
|
# Posted: 15 Mar 2010 21:12
Odpowiedz
mam to samo,
|
|
|
aramis
|
# Posted: 15 Mar 2010 21:14
Odpowiedz
5 tygodni temu poczułem ból pod pośladkiem podczas gry w piłkę, myślałem że to naderwany lub naciągnięty mięsień. byłem dzisiaj u lekarza i dowiedziałem sie że to podrażniony nerw kulszowy. dostałem jakieś tabletki i mam chodzić na jakieś naświetlania laserem i podobno ma być dobrze. nie wyobrażam sobie że nie będe mógł grać w piłkę....
|
Anonim
|
# Posted: 15 Sty 2011 07:36
Odpowiedz
Aramis, nie chcę Cię martwić, ale może się okazać, że nie będziesz mógł grać. A tak swoją drogą - wszelkie naświetlenia i prądy tens to gówno - chodzę na to i nie pomaga w ogóle. Strzelił mi kręgosłup na odcinku lędźwiowym, początkowy ból na wysokości krzyża przeniósł się na nogę. Teraz rwie tak, że nie mogę ujechać, boli od pośladka (w stawie biodrowym przy próbie wstania z pozycji siedzącej boli niewyobrażalnie) przez udo aż do stopy. I dodatkowo mam częściowy niedowład mięśni. Póki co nie wiem co robić.....
|
Anonim
|
# Posted: 10 Maj 2012 13:53
Odpowiedz
czytajac o waszych problemach podpowiem wam ze problem polega na tym ze doszlo do przesuniecia sie talerzy biodrowych wzgledem siebie tzn doszlo do ich rotacji co za tym idzie doszlo takze do przesuniecia kregow L4-L5 (na pewno tez pozostalych kregow) a co za tym idzie do ucisku na nerw co powoduje straszny bol.Co moze pomoc?! Chiropraktyka-terapia manualna np wg Ackermana,osteopatia(FOI) itd jedyny problem to znalezc terapeute ktory wie co robi i potrafi wam wytlumaczyc na czym polega wlasnie TWOJ przypadek gdyz wielu jest tzw profesjonalistow ktorzy psuja NAM opinie,sam zajmuje sie takimi problemami na codzien,efekty sa super ale wiadomo w zaleznosci od tego im dluzej trwa dolegliwosc tym wiecej czasu potrzeba zeby z tego wyjsc.Pomoglem juz wielu ludziom zaczynajac od dzieci 4-5 letnich do osob w podeszlym wieku,nigdy nikt nie narzekal a wrecz polecal wszystkim znajomym.Zycze zdrowia :) Michał
|