| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 5 Lut 2009 13:53
Odpowiedz
Czesc!
Uwazam ze wlasnie niedoczynnosc moze dawac takie szerkie objawy jak w Twoim przypadku Llorona. Polecam przyjerzec sie jeszcze raz TSH - w moich normach dopiero ponizej 4 zaczyna byc ok (zalezy od laboratorium) a ja sie czuje dobrze dopiero gdy wskazniek jest ponizej 0,5. Poza tym przyjrzalabym sie w Twoim przypadku tez fT3 ifT4, czasem ich wskazniki sa zaklocone pomimo prawidlowych wartosci TSH. Ciekawostka jakiej sie niedawno dowiedzialam - srodki antykoncepcyjne obnizaja przyswajanie polykanej tyroksyny, a stres i przemeczenie sprawiaja ze organizm potrzebuje jej wiecej.
Pozdrawiam!
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 5 Lut 2009 13:56
Odpowiedz
Przy okazji, mam pytanie do grona forumowiczow z problemem niedoczynnosci - czy bylibyscie zainteresowani dostepnym w aptece testem na hormony tarczycy i tsh, ktory mozna by przeprowadzac w domu? Wystarczylaby kropla krwi z palca i wynik w ciagu tego samego dnia. Co Wy na to? byc moze dalo by sie cos w tym kierunku zrobic. Pozdrawiam jeszcze raz! Magda
|
Anonim
|
# Posted: 5 Lip 2009 16:09
Odpowiedz
Wszystkich o podobnych objawach polecam lekturę forum borelioza na gazeta.pl
|
Dusia
Użytkownik
|
# Posted: 19 Lut 2011 20:26
Odpowiedz
Witam, część tych objawów mam już za sobą. Aktualnie mam stwierdzoną cukrzycę typ 1, hashimoto, reaktywne zapalenie stawów, przewlekłą infekcję EBV. Życzę wytrwałości, bo w sumie bóle głowy, spanie po 20 godzin na dobę i uczucie, że zaraz zwariuję było najgorsze. Dodam, że leczono mnie przez pewien czas na padaczkę, po czym stwierdzono że to nie to. Tylko, że nikt nie stwierdził co...samo przeszło (około 4 lata). Za to pojawiły się objawy ze strony stawów oraz nerwów. Oczywiście też zaliczyłam psychiatrę :) Pozdrawiam z nadzieją, że kiedyś nam przejdzie...
|