| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 6 Kwi 2008 13:28
Odpowiedz
Witam mam problem bo ciągle się nie moge uporać z swędzeniem odbytu. Ciągle mam te dolegliwości jak moge to zwalczyć prosze o pomoc.
|
|
|
Jerzy
Użytkownik
|
# Posted: 6 Kwi 2008 13:30
Odpowiedz
Może to choroba hemoroidalna?
|
Anonim
|
# Posted: 6 Kwi 2008 13:54
Odpowiedz
Może to choroba hemoroidalna? Niewiem juz długi czas się z tym mencze ciągłe swędzenie mam juz dość tego.
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 7 Kwi 2008 13:27
Odpowiedz
Przyczyny mogą być różne - (np. hemoroidy, owsiki, zapalne choroby odbytu, zakażenie grzybicze). Uporanie sie z problemem - leczenie przyczynowe - będzie możliwe dopiero po zbadaniu przez lekarza, ewentualnym wykonaniu badań dodatkowych.
Czytaj też: Owsiki. oraz FORUM - hemoroidy. Polecamy też artykuł Hemoroidy.
|
Anonim
|
# Posted: 7 Kwi 2008 13:37
Odpowiedz
Następuje swędzenie wtedy jak się zrobi śluz taki jak przy odowaniu kału. Wtedy swędzenie jest takie duze ze do krwi moza podraznić, wtedy się znów bardzo nie przyjemne pieczenie.
|
Anonim
|
# Posted: 8 Kwi 2008 03:47
Odpowiedz
Mam ten sam problem. Swędzenie wystepuje zazwyczaj nocą i jest starsznie uporczywe. Napewno nie mam owsików ani hemorojdów. Czy są jakies domowe sposoby leczenia takiej dolegliwości, bez konieczności wizyty u ginekologa ?
|
Anonim
|
# Posted: 18 Maj 2008 09:04
Odpowiedz
Witam, wszystko zaczęło się u mnie od swędzenia w jednym miejscu koło odbytu. później jak nap robiłam czynności higieniczne piekło. Ale nie miałam krwawienia. Czy to jest objaw hemoroidów, bo nie wiem co mam robić. Stosuje maść ruskorex ale raczej nie leczy jedynie powoduje, że nie swędzi. Czy to faktycznie są hemoroidy? błagam o pomoc
|
|
|
M_info
Użytkownik
|
# Posted: 21 Maj 2008 07:42
Odpowiedz
Konieczne jest obejrzenie zmian w okolicy odbytu przez lekarza - dopiero badanie pacjenta pozwala lekarzowi postawić właściwe rozpoznanie.
|
max
Użytkownik
|
# Posted: 12 Sier 2008 03:32
Odpowiedz
A może to przypadłość znana jako ... świąd? Nawet bez recepty można zakupić na to maści. jednak wizyta u lekarza wydaje się nieodzowna.
|
Anonim
|
# Posted: 23 Wrz 2008 06:06
Odpowiedz
czesto u mezczyzn wystepuje swiad odbytu, u kobiet w okresie zmian hormonalnych )ciaza, przekwitanie) i to moze byc wynikiem wlansie wahan hormonalnych. Warto skonsultowac się z lekarzem, a tymczasem polecam: http://kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=501. Mi pomogła maść, która zaproponowała mi położna L3 na bazie lanoliny i czegos tam, usmieża ból, nie uczula bla bla. Dośc,że przestalo swedzieć :) Hemoroidy chyba bardziej bola niz swedza.
|
Anonim
|
# Posted: 22 Lut 2012 09:26
Odpowiedz
Witam, mnie również swędziało i do teraz trochę swędzi, bo mam hemoroidy.
|