| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 13 Kwi 2008 12:38
Odpowiedz
Mieszkam w uk mam problem bardzo boli mnie duży palec na opuszku raczej nie wzrasta mi sie paznokieć, lecz mialam za male buty niewidze też odciska ale boli mnie bardzo nie moge sie dotknąc co moge zrobić dziś przylożylam sobie Amol.Proszę o poradę Dziękuje z góry Andżelika
|
|
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 14 Kwi 2008 08:02
Odpowiedz
Uraz? niewygodne obuwie? dna moczanowa (podagra?) czytaj - FORUM
|
andzelika079
|
# Posted: 18 Kwi 2008 11:53
Odpowiedz
tak mysle ze to obowie ale co mam zrobic? moze jakies domowe sposoby? dziekuje z gory!
|
andzelika079
|
# Posted: 18 Kwi 2008 11:59
Odpowiedz
dna moczowa? podagra? nierozumiem? a czy mydlo i gorąca woda jak mama mi radzi to jest dobry pomysł?
|
Corhydrone
Użytkownik
|
# Posted: 23 Kwi 2008 02:21
Odpowiedz
Jeśli boli dokładnie opuszka palucha i jest podejrzenie, że przyczyną jest niewygodne obuwie należy je zmienić na dopasowane buty; doraźnie pomogą leki przeciwbólowe. Warto prześledzić artykuł (omówione między innymi odciski, modzele): ZDROWE STOPY
Krótka informacja <związana ze znakiem "?" w poście powyżej> na temat "podagry": W dnie moczanowej, która związana jest z podwyższonym poziomem kwasu moczowego we krwi dochodzi do tworzenia złogów moczanów w stawach i tkankach okołostawowych, co jest przyczyną napadów bólowych; podagra to "zlokalizowana" w paluchu dna moczanowa - w czasie napadu podagry mocno boli staw śródstopno-paliczkowy palucha; problem dotyczy zwykle mężczyzn po 40-stce, rzadziej kobiet (najczęściej po menopauzie).
|
andzelika079
|
# Posted: 13 Lip 2009 13:20
Odpowiedz
Dzien Dobry mam problem w dolnej szczęce po prawej stronie niemam zębów od piątki i od dlugiego czasu bolała mnie kość tak jak by żuchwa ale teraz coraz częściej mnie boli a nawet moge powiedzieć codziennie. Zrobilam przeswietlenie szczęki ale nic niewykazało co to może być.? Dziękuje z Góry Andżelika
|
andzelika079
|
# Posted: 3 Paź 2010 00:06
Odpowiedz
od pewnego czasu boli mnie szyja po lewej stronie już 3 raz w dwa miesiące :( niewiem czemy niemoge jej zginac w lewą strone i zawsze ta sama strona . Może doradzi mi pan co mam robic moze jakąś maść narazie ogrzewam termoforem ale niewiem czy to dobry pomysł ,wlasnie zadzwoniłam do pracy i nie ide jutro bo tak mnie boli :( Prosze o pomoc Pozdrawiam
|
|
|