| Autor |
Wiadomość |
martula22
|
# Posted: 9 Cze 2010 17:02
Odpowiedz
od wczoraj przy koncu oddawania moczu mam straszny bol ale bez pieczenia ciezko i bardzo czesto chodze do ubikacji jestem za granica tzn w Wiedniu i niewiem czy to jest spowodowane wspólzyciem z moim narzeczonym prosze o pilna odpowiedz
|
|
|
martula22
Użytkownik
|
# Posted: 9 Cze 2010 17:34
Odpowiedz
i co najwazniejsze szukalam informacji na forach ze przy infekcji dróg moczowych moczu oddaje sie nie wiele ale umnie jest odwrotnie pomimo tego ze duzo płynów nie pije
|
rozelinda
|
# Posted: 11 Cze 2010 11:47
Odpowiedz
częstomocz czasami jest objawem kamicy. jak masz możliwość, to zrób usg..
Anonim, musisz iść do lekarza! krwiomocz to juz nie przelewki, pij ogromne ilości wody, bierz żurawinę, prouro, ziolowe środki moczopędne, nospa też pomaga i jak najszybciej zapisz się do lekarza. a na NFZ nie mozesz iść albo chociaz do pierwszego kontaktu?
|
Anonim
|
# Posted: 3 Lip 2010 22:59
Odpowiedz
to jest taka pasta ziołowa w tubce ,rozpuszcza się w wodzie i pije ...
|
Anonim
|
# Posted: 7 Lip 2010 09:41
Odpowiedz
Jeśli mogę doradzic ,bo sama choruję na układ moczowy od urodzenia więc proponowałabym urosept , lub urinal to powinno pomuc
|
Anonim
|
# Posted: 7 Lip 2010 12:47
Odpowiedz
Urosept całkiem spoko, tylko uważać trzeba ogólnie na ziołowe, bo są różne uczulenia i nie zawsze mozna stosować. A z żurawinowych stanowczo lepszy jest Prouro jednak.
|
Anonim
|
# Posted: 8 Lip 2010 00:55
Odpowiedz
Witam. Od 2 dni mam taki problem że bardzo często chodzę do ubikacji. Przy końcówce oddawania moczu bardzo boli mnie siusiak (piesze). Mam 16 lat co mam zrobic?
|
|
|
Anonim
|
# Posted: 20 Lip 2010 10:39
Odpowiedz
pij duzo wody, sikaj bardzo duzo, jedz witamine c, lykaj prouro, pij herbaty moczopedne, zurawinowe. a najlepiej przejdz sie do ogolnego i zrob badanie moczu.
|
lutka
Użytkownik
|
# Posted: 5 Sier 2010 17:00
Odpowiedz
profilaktycznie to z własnego doświadczenia polecam leki z żurawiną, np. ProUro. łykam to od jakichś 3 miesięcy i jak na razie ani widu, ani słychu o infekcji pęcherza, która kiedyś pojawiała się dość często :) na ulotce napisali, że jedna kapsułka = 10% wyciąg z owoców żurawiny + 60mg wit. C, co dodatkowo tworzy niesprzyjające środowisko dla bakterii atakujących pęcherz. poza tym polecam pic dużo płynów i często siusiać, nie wstrzymywać moczu, dbać oczywiście o higienę - myć ręce! a jak już pojawią się jakieś objawy, to lepiej ich nie bagatelizować, tylko iść do lekarza po skierowanie na badanie moczu i wtedy będzie wiadomo co i jak :)
|
jagosia
Użytkownik
|
# Posted: 5 Paź 2010 20:22
Odpowiedz
ja też profilaktycznie mogę polecić Urinal z Walmark. jest dostępny bez recepty w drażetkach lub w formie płynnej. na mocne ataki mają taż urinal aktu on działa bardzo szybko, na ten pierwszy największy ból. zresztą od dawna wiadomo, że żurawina bardzo dobrze leczy problemy z pęcherzem i z drogami moczowymi. Tutaj jest fajny artykuł właśnie o Urinalu. http://news.webwweb.pl/2,2843,0,URINAL,sila,natury ,w,walce,z,infekcjami,drog,moczowych.html
|
Anonim
|
# Posted: 20 Sty 2011 11:32
Odpowiedz
mam okres . uzywam tamponow , w nocy sie obudzilam i robiac siusiu strasznie zaczelo mnie bolec. nie wkladalam juz tampona bo myslalam ze moze zle go wlozylam i dlatego mnie boli . teraz co chwile chce mi sie siusiu i nadal boli gdy robie siku. co robic ?
|
Anonim
|
# Posted: 18 Mar 2011 20:47
Odpowiedz
miałam identyczną sytuację! po stosunku z partnerem nie poszłam się wysikać, bo mi się nie chciało wstawać. Lecz następnego dnia.... nie mogłam wcale się załatwić!! miałam nacisk na pęcherz, aż mi same łzy napływały do oczu, bo bardzo mi się chciało oddać mikcję. A gdy szłam do ubikacji, poszło 4-5 kropelek i to z wielkimi boleściami :( nie piłam nic, by nie zwiększać tej nagromadzonej ilości w pęcherzu. Następnego dnia mogłam wypróżnić pęcherz troszkę więcej niż 5 kropel, oczywiście z identycznymi bólami. Dziś, gdy mija trzeci dzień, mogę normalnie sikać, ale...? Podobnie jak Wy koleżanki wyżej: mam bolesną końcową fazę mikcji :( próbuję nie sikać do samego końca, aby nie odczuć tego bólu, ale i tak nie pomaga.... Nic innego się nie kłania, jak tylko gabinet lekarski ;-/
|