| Autor |
Wiadomość |
Anonim
|
# Posted: 2 Sty 2012 14:53
Odpowiedz
Witam. Mam problem już jakieś 1,5 roku a mianowicie co jakiś czas boli mnie po oddawaniu moczu ból jest nie do zniesienia... Na początku brałam urosept potem furagin ale wziełam kilka dni az w końcu przechodziło... Pół roku temu przy bardzo silnym bólu zażyłam urosal również po klku dnia przeszło. Wreszcie udałam sie z tym do lekarza. Pani doktor powiedziała ze to zapalanie jakieś dosłownie jej słowa. Dostałam cipronex i jak reką odjął, więc myślałam ze to koniec moich kłopotów... Lecz dzis znów zaczeło piec, boleć;/ Nie jestes w stanie funkcjonować;/ Może ktos z was miał podobnie i powie mi co mam zrobić;/
|
|
|
Zumek
|
# Posted: 2 Sty 2012 22:36
Odpowiedz
Zrobić: badanie ogólne moczu, posiew moczu. USG jamy brzusznej, morfologię i OB. Po posiewie leczyć ewentualne zakazenie zgodnie z antybiogramem, moze potrzebne przewlekłe odkażanie moczu Furaginą na noc? Może to kamienie nerkowe - schodząc dają ból, predysponuja tez do zakażeń układu moczowego.
|
Anonim
|
# Posted: 23 Lut 2012 21:29
Odpowiedz
Mam podobny problem jak powyżej, dwukrotnie badałam mocz a wynik wychodzi ksiązkowy. Jutro mam wizytę u ginekologa, nie wiem czego się chwycić. I furalginum też przestaje dzialać. Wczoraj trzy tabletki zółtych pastylek + witamina c, a efekt nie do końca zadowalający
|
lutka
Użytkownik
|
# Posted: 9 Mar 2012 00:00
Odpowiedz
też mam od dwóch dni takie jakby szczypanie podczas oddawania moczu. czy to już początki zapalenia pęcherza? można to jakoś cofnąć, żeby jednak nie doszło do zapalenia?
|
lukasek133
Użytkownik
|
# Posted: 9 Kwi 2012 12:26
Odpowiedz
po jakim czasie to przechodzi ??
|
SabinaRESS
Użytkownik
|
# Posted: 18 Kwi 2012 16:45
Odpowiedz
Konieczny jest zawsze (wręcz niezbędny) tzw. ANTYBIOGRAM !! *****
Lekarz ma wtedy wszystko jak na dłoni (bakterie, pleśnie i grzyby).
|
Anonim
|
# Posted: 4 Maj 2012 22:17
Odpowiedz
Mam 75 lat i łagodny przerost prostaty. Dotąd wszystko było OK. Myślałem,że tak będzie zawsze. Niestety. 27 kwietnia pojawiły się silne dreszcze i ból przy oddawaniu moczu . Lekarz z Pogotowia uznał,że mam zapalenie cewki moczowej, zapisał 2 opakowania Azitroxu 500 1x dz. i Hydroxyzinum VP 1 tabl. po posiłku. Wkrótce straciłem przytomność i upadając zlamałem kości śródstpoia. Teraz mam dwa problemy ! Ból przy oddawaniu moczu nadal trzyma . Nogą ledwo ruszam. Modlę się , aby jakoś przetrwać , to wielkie świętowanie i doczekać poniedziałku. Wcześniej muszę pójść do rodzinnego po skierowanie do szpitala. Inaczej się nie da, mimo , że wszystkie dokumenty już pokazałem ,a lekarze opisali dokładnie rozpoznanie choroby i stawili diagnozy. Ale taki wymógł !
|
|
|